Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Drukuj
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 maja 2013, o 14:16 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 kwi 2013, o 10:32
Posty: 48
Podziękowań: 40
Oto kolejna recenzja:
Barbara Kozieł - 1970Basia

- Magia domowa, autorstwa S. Cunninghama i D. Harringtona

Obrazek


Magia domowa to frapująca i niezwykle ciekawa książka. Zawarte w niej tematy pochłania się jednym tchem i czasem z uśmiechem na ustach, a czasem szaleństwem w oczach, że tak można – że to w ogóle możliwe. To jednak stara dziejowa prawda, że w szaleństwie jest najlepsza metoda, a szaleństwo i magia idą w parze. Bo czyż wiedźmy i wiedźminki nie uważa się zwykle za szalone?

Książka może odrobinę rozczarować tych, którzy opierają się o inne wierzenia magiczne. Dla poszukujących magii domowej z terytorium Polski czy dawnego ZSRR, aż po Chiny, nie ma wiele, wszak zaklęcia te w niewielu miejscach się pokrywają.

Polecam jednak tę książkę, bo zawsze warto wzbogacać wiedzę o nowe wierzenia i magiczne kulty. Jest ona pisana przez mężczyzn – to miłe, bo z reguły wiedźmy to kobiety, a ich nazwa pochodzi od wiedzy, ogromnej wiedzy. Tym bardziej warto zaopatrzyć się i przeczytać tę książkę.

To nie tylko magia, ale i troszkę bardziej męskie jej postrzeganie, aż dziw bierze, że poza szamanami funkcjonuje też w innych męskich umysłach, ale to także jest fajne.

Polecam, bo naprawdę warte przeczytania, a książka – jak to się mówi – zachodu jest warta, wszak nasze życie zachodu jest warte i nie można odrzucić w nim magii, bo ona jest, nawet jeśli w nią nie wierzymy. Często jednak dziwimy się czemuś, że coś się stało. A jednak:-)

Autor: Barbara Kozieł - 1970Basia

_________________
Wydawnictwo ILLUMINATIO
beataj@illuminatio.pl
tel.731-019-059
www.illuminatio.pl


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 20:42 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2012, o 18:30
Posty: 1735
Lokalizacja: Góry :)
Podziękowań: 607
Magia domowa jest dla osób, które się tym akurat działem magii interesują, a sama recenzja jest dobra - tak uważam :) Ja bym przeczytała :)


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2013, o 20:58 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lis 2012, o 21:19
Posty: 818
Podziękowań: 262
Jesli chodzi o recenzje Basi to (nie pogniewaj sie Basiu) nie zachęciła mnei do kupienia tej ksiazki. tak naprawdę niewiele o niej powiedziła.

Wiem trudno jest napisac recenzje. Niestety magia domowa poczeka, chciałam sie o niej czegoś więcej dowiedziec a dostałam opis wrażeń.

_________________
"Tajemnicą udanych relacji jest harmonia. Bierz tyle, ile sam jesteś w stanie ofiarować. Składaj wyłącznie takie obietnice, które jesteś w stanie spełnić."


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2013, o 13:26 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013, o 16:36
Posty: 266
Podziękowań: 106
Podtrzymam słowa Mgiełki - recenzja jest krótka i nie wiele można się z niej dowiedzieć o książce.
Wkurza mnie stwierdzenie, że szaleństwo i magia idą w parze. Zwłaszcza, że zawsze - gdziekolwiek bym nie trafił, wszyscy marudzą, że powinno się być rozważnym i ostrożnym w magii. Dodałbym coś trochę więcej, bo recenzja nie zdradza za wiele o książce więc nie wiem czy by mnie zaciekawiła.
Skoro nie dotyczy magii domowej z terytorium Polski, dawnego ZSRR lub Chin, to dotyczy wierzeń, z których kręgów? Tego głównie mi brakuje. C:

_________________
Prognozowanie z liczb: http://www.wrotarozwoju.pl/prognozowanie-liczb-t1264.html
Natomiast tutaj odpowiadam na pytania dotyczące numerologii: http://www.wrotarozwoju.pl/zapytaj-neuronka-t1673.html


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2013, o 13:41 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013, o 22:33
Posty: 204
Podziękowań: 84
Może szaleństwo, w sensie madness? C:
Ileż to magów ceremonialnych wylądowało w psychiatryku ^ ^
a ileż to chaotów wyskoczyło przez okno.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2013, o 13:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013, o 16:36
Posty: 266
Podziękowań: 106
Ci chaoci mają coś nie tak z głową. Ten argument mnie nie przekonuje. |D

_________________
Prognozowanie z liczb: http://www.wrotarozwoju.pl/prognozowanie-liczb-t1264.html
Natomiast tutaj odpowiadam na pytania dotyczące numerologii: http://www.wrotarozwoju.pl/zapytaj-neuronka-t1673.html


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2013, o 13:48 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013, o 22:33
Posty: 204
Podziękowań: 84
w sumie ja też nie xD ale wypadało bronić koleżanki.
Zapalczywość w magii nie popłaca :3


 Zobacz profil  
 
Odpowiedz w temacie


Przyjaciele: dobrysennik.pl
Centrum pobierania

Witaj na Naszym forum o tematyce - rozwój osobisty i duchowy. Porozmawiasz tutaj z użytkownikami na tematy niezwykłe. Warto również sprawdzić aktualny horoskop na cały rok 2013 razem z przesłaniem anielskim dla każdego znaku zodiaku! Oprócz tego nasi użytkownicy pomogą zinterpretować twój sen oraz zagłębią Cię w tematykę rozwoju osobistego, spraw związanych z duchowością, jak i również ezoteryką. Sprawdzisz także znaczenie snu w naszym własnym senniku online, w którym podyskutujesz z użytkownikami.
Regulamin, polityka prywatności i kontakt
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group | phpBB SEO | Spolszczenie: phpbb3.pl
Copyright © 2012 by WrotaRozwoju.PL