Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ] 
Drukuj
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:01 
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2012, o 18:30
Posty: 1732
Lokalizacja: Góry :)
Podziękowań: 607
Jeśli Illuminatio pozwoli, zakładam tutaj temat z Waszymi propozycjami do Wydawnictwa. Piszcie tytuły, które chcielibyście zrecenzować, a Illuminatio rozważy Wasze propozycje :)

Kiedyś widziałam taką książkę o życiu Jezusa - były w niej opisane lata jego życia, o których nie wspomina Biblia. Nie pamiętam tytułu ani autorki, a nie ma jej już na Waszej stronie, ale napisała ją chyba jakaś kobieta. Cały czas ta książka chodzi mi po głowie i nie daje mi spokoju. Sądzę, że powinnam ją przeczytać i bardzo bym chciała napisać jej recenzję. Jeśli jeszcze ją macie, to byłoby świetnie :)


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lip 2012, o 08:33
Posty: 164
Podziękowań: 80
No jasne, że są! :D

Słoneczny kataklizm, Nowy porządek świata, Wąż nieskończoności, Tajemna historia świadomości, ale szczególnie wpadła mi w oko książka Lekarz kwantowy :D

_________________
Moje GG: 39549237

http://resner.pl


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:04 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013, o 16:36
Posty: 266
Podziękowań: 106
Nie mam jakiś specjalnych upodobań co do książek, aczkolwiek interesuje mnie numerologia. Chętnie bym zobaczył coś związanego z tarotem, jako, że mam zamiar niedługo się za niego zabrać. A tak, to jakby wpadło mi coś w oko z tego co tutaj dacie. ; )
Jednak jest problem - nie spełniam warunku 18 lat. Cx

_________________
Prognozowanie z liczb: http://www.wrotarozwoju.pl/prognozowanie-liczb-t1264.html
Natomiast tutaj odpowiadam na pytania dotyczące numerologii: http://www.wrotarozwoju.pl/zapytaj-neuronka-t1673.html


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:06 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013, o 22:33
Posty: 204
Podziękowań: 84
Ja też przejrzałem już parę książek o tarocie, praktykuję i chyba jakieś skromne pojęcie mam. Chętnie przeczytałbym książkę, która w ciekawym świetle przedstawi mi karty, jak kiedyś pozycja Alfreda Douglasa, będzie wolna od stereotypów i wciskania ludziom własnego poglądu na karty, tj. przypisywania ich do modelu energetycznego, czy psychologicznego. Moim hobby jest badanie wierzeń słowiańskich, ale na co dzień buduję warsztat na bytach, które są wspólne dla starożytnego Egiptu, Grecji, Rzymu i ludności półwyspu Skandynawskiego i ich zależnościach. Inną, ostatnią już chyba nieobcą mi gałęzią jest niechrześcijańska magia rytualna, ceremonialna, którą łączę z ww. wierzeniami. Zaznajomiony jestem oczywiście z pismami, na których jest budowana - Księgą Prawa, Liberami Crowleya, Księgą Rozkoszy i Magiją, a także paroma grimuarami (Necronomicon, mniejszy i większy klucz *skupiam się na wyekstraktowaniu treści z chrześcijańskiej wizji demonów przedstawionych w tych dziełach*, grimuar św. Artura). Stosuję model psychologiczny, jest dla mnie logiczniejszy, więc chyba bliżej mi do chaockiego pojmowania świata, niż do typowej jego pogańskiej wizji. Ah, tylko niestety nie spełniam warunku 18+


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:06 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lis 2012, o 21:19
Posty: 818
Podziękowań: 262
no i właśnie szkoda, z eten wrunek jest. W magii nie ma granic wiekowych a tych dwóch doskonale wie co robi.

_________________
"Tajemnicą udanych relacji jest harmonia. Bierz tyle, ile sam jesteś w stanie ofiarować. Składaj wyłącznie takie obietnice, które jesteś w stanie spełnić."


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:08 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2013, o 09:18
Posty: 24
Lokalizacja: Barcelona
Podziękowań: 9
Pozwolę sobie przedstawić listę książek, których recenzje bardzo chętnie bym napisał:

"Myśli stają się rzeczami", "Świat nieograniczonych możliwości", "Sztuka kreacji marzeń" – Mike Dooley;
"Sekret Prawa Przyciągania" – Michael J. Losier;
"Kosmiczne Podróże" – Rosalind A. McKnight;
"Świadome śnienie dla początkujących" - Mark McElroy;
"Życie: podręcznik sztuki przetrwania" – Łukasz Miszewski;
"Tajemna historia świadomości" – dr Meg Blackburn Losey;
"Modlitwy psychodeliczne" – Timothy Leary;
"Uzdrawianie dźwiękiem" – Shirlie Roden;
"Sekretny język twojego ciała" – Inna Segal.

Są to tematy bardzo mi bliskie, bo przerobiłem już naprawdę mnóstwo publikacji w tych dziedzinach. Praktykuję opisywane w nich techniki, a także doradzam innym jak najlepiej je wykorzystać. Dzięki temu wiem, na co zwracać szczególną uwagę czytając tego typu książki.

Ogólnie rzecz ujmując jest to bardzo pozytywna inicjatywa. Żałuję jedynie (podobnie, jak przedmówcy), że jest wymóg 18+. Mnie on co prawda nie dotyczy, ale odbiera się młodym i chętnym ludziom okazję do wykazania się. Zapewne są ku temu jakieś powody, ale czy rzeczywiście nie da się ich "obejść"? ;)

_________________
"Wiem, że się urodziłem i wiem, że umrę.
To, co pomiędzy, należy do mnie."


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:09 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2012, o 16:16
Posty: 1131
Podziękowań: 365
A ja bardzo chętnie bym przeczytała coś na temat Tarota i o Odczytywaniu Aury ;]


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:10 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sty 2013, o 12:39
Posty: 73
Podziękowań: 27
ja to jestem za książkami o tarocie ,ponieważ sama się nim zajmuje i chętnie jak tutaj większość bym jakąś przeczytała, aby wzbogacić swoją wiedzę :), chciałabym jeszcze przeczytać numerologię dla początkujących
mam pytanie czy będą np .karty jakieś również do recenzji?
wtedy byłoby super:)
:x

_________________
Wróże z kart tarota, tylko rozkłady partnerskie.


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:11 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 kwi 2013, o 10:32
Posty: 48
Podziękowań: 40
Drodzy Forumowicze,
starsi ludzie, którzy mają niewiele do stracenia, powinni częściej ujmować się za młodymi, którzy mają znacznie mniejsza swobodę działania - to słowa Einsteina. A skoro dziadek Albert nakazał ujmować się za młodymi ludźmi, tak właśnie uczynimy;-) Z naszego regulaminu recenzenta usunęliśmy zapis o granicy wieku. Od dziś więc KAŻDY, bez względu na wiek, może recenzować nasze książki:-)

Uważnie przeczytaliśmy także Wasze propozycje książek - na tej podstawie już niedługo wybierzemy kolejną pozycję do recenzji. Jesteśmy Wam bardzo wdzięczni za aktywność i zainteresowanie:)

Pozdrawiamy serdecznie!

_________________
Wydawnictwo ILLUMINATIO
beataj@illuminatio.pl
tel.731-019-059
www.illuminatio.pl


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 11:12 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lis 2012, o 21:19
Posty: 818
Podziękowań: 262
super :)
i to mi sie podoba :)
Wydawnictwo z klasą :)
wychodzi naprzeciw a nie robi pod górkę :))

Dziękujemy za takie podejście do sprawy ;))))

_________________
"Tajemnicą udanych relacji jest harmonia. Bierz tyle, ile sam jesteś w stanie ofiarować. Składaj wyłącznie takie obietnice, które jesteś w stanie spełnić."


 Zobacz profil  
 
Odpowiedz w temacie


Przyjaciele: dobrysennik.pl
Centrum pobierania

Witaj na Naszym forum o tematyce - rozwój osobisty i duchowy. Porozmawiasz tutaj z użytkownikami na tematy niezwykłe. Warto również sprawdzić aktualny horoskop na cały rok 2013 razem z przesłaniem anielskim dla każdego znaku zodiaku! Oprócz tego nasi użytkownicy pomogą zinterpretować twój sen oraz zagłębią Cię w tematykę rozwoju osobistego, spraw związanych z duchowością, jak i również ezoteryką. Sprawdzisz także znaczenie snu w naszym własnym senniku online, w którym podyskutujesz z użytkownikami.
Regulamin, polityka prywatności i kontakt
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group | phpBB SEO | Spolszczenie: phpbb3.pl
Copyright © 2012 by WrotaRozwoju.PL