Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ] 
Drukuj
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 14:28 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 mar 2012, o 12:34
Posty: 337
Podziękowań: 204
O to i Ja trochę pozycji bym wybrał, idąc po kolei na stronie internetowej Illuminatio wybrał bym:
Astrologia dla początkujących, dlaczego akurat ta książka? Otóż dlatego że interesuje się trochę horoskopami, robiłem już horoskop z kart tarota ale chciałbym też umieć odczytywać horoskop z dat, inaczej horoskopy astrologiczne. Nie jest to łatwe zadanie ale myślę że dzięki tej pozycji nauczył bym się bardzo ciekawych i nowych rzeczy które mi się przydadzą w kolejnym tworzeniu horoskopów.

Sztuka kreacji marzeń bardzo ciekawa książka, dzięki niej mógłbym sobie uświadomić jakie mam marzenia i dzięki niej starałbym się je osiągnąć, a w niej na pewno są wskazówki jak tego dokonać.

Świadome śnienie dla początkujących pozycja brzmi zachęcająco, trochę się uczyłem już o świadomym śnieniu albo w skrócie o LD ( Lucid dream ). Sam próbowałem już niejednokrotnie wejść w stan świadomego śnienia ale niestety nie udawało mi się, zapewne w tej książce jest poradnik jak tego dokonać.

Osobiste symbole sukcesu. Praktyczna magia sigili sprawa tutaj jest jasna, słyszałem bardzo dużo o sigilach, nawet kiedyś jednego zrobiłem ale nie ma to jak dobra książka która pomoże w ich zrozumieniu, a dokładnie zrozumieniu tego co to są tak naprawdę sigile i do jakiego celu służą.

Magia seksualna – wstęp do Prawa Przyciągania – Skye Alexander przyznam, brzmi bardzo ciekawie, a jako że ostatnio mam problemy z że tak powiem osiągnięciem celów być może ta propozycja by mi pomogła rozwiązać niektóre problemy.

Geomancja dla początkujących – Richard Webster sam opis na stronie głównej zachęca, jako że wróżę z kart tarota, ostatnio dostałem książkę "podstawy numerologii" i chciałbym też mieć książkę o astrologii, geomancja by mi pozwoliła rozszerzyć swoje usługi o dodatkową jakże niezwykłą metodę wróżenia.

Na razie to tyle :)
Oczywiście jest jeszcze kilka pozycji które bym wybrał.

_________________
http://wrozbitabartemaus.manifo.com
http://ezocud.pl


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 15:25 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013, o 22:33
Posty: 204
Podziękowań: 84
Bart - osobiste symbole sukcesu Fratera są nieocenionym źródłem wiedzy nt. sigili, książka podzielona jest na hm... 3 części. W pierwszej autor przedstawia 3 najpopularniejsze chyba rodzaje sigili, wraz z metodami tworzenia i aktywacji: klasyczny (słowny), obrazkowy i mantryczny. Każda jest wytłumaczona i wzbogacona w przykłady. Drugą część uważam za najciekawszą - to dzieło, które rozwija horyzonty zagorzałym praktykom, przedstawia wykorzystywanie sigili w rozwoju osobistym i skupia się na Alfabecie Pragnień ; ). W trzeciej części znajdziesz co nieco o sigilach planetarnych i konstruowania ich w oparciu o różokrzyż. Nijak to nie wyczerpuje tematu, ale wg. mnie dobrze, że autor o tym wspomniał. Niestety, na dłuższą metę bez znajomości hebrajskiego się nie pociągnie, chyba, że ktoś dopuszcza możliwość transliteracji. Polecam książkę, świetna, na pewno warta swojej ceny! Pozytywny jest wywód autora, w którym podaje trzy teorie uzasadniające działanie sigili i komentuje każdą z nich, co dodaje książce profesjonalizmu. Życzę Ci Bart miłej lektury C:


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 16:49 

Dołączył(a): 1 maja 2013, o 17:04
Posty: 5
Podziękowań: 0
Illuminatio napisał(a):
Drodzy Forumowicze,
starsi ludzie, którzy mają niewiele do stracenia, powinni częściej ujmować się za młodymi, którzy mają znacznie mniejsza swobodę działania - to słowa Einsteina. A skoro dziadek Albert nakazał ujmować się za młodymi ludźmi, tak właśnie uczynimy;-) Z naszego regulaminu recenzenta usunęliśmy zapis o granicy wieku. Od dziś więc KAŻDY, bez względu na wiek, może recenzować nasze książki:-)

Uważnie przeczytaliśmy także Wasze propozycje książek - na tej podstawie już niedługo wybierzemy kolejną pozycję do recenzji. Jesteśmy Wam bardzo wdzięczni za aktywność i zainteresowanie:)

Pozdrawiamy serdecznie!

myślę,że twoje słowa o starszych nie mają odniesienia do naszych czasów
starsi są zamknięci choć wielu z nich jako dzieci widziało uzdrawiające działania "szeptunek"
ludzi,ludzi którzy potrafili wywoływać deszcz(młodsi nie śmiejcie się -deszcz można wywołać-poszperajcie),kiedyś WIEDZA była dla wybranych,dziś nie ,ale ilu z nas potrafi tak naprawdę ogarnąć całość WIEDZY?
uświadamiam sobie że żyję w cudownych czasach:)
bo żyjemy w potęgowaniu
Na początku był Jezus
Jezus do potegi pierwszej równa sie dwa
dwa itd
z kazdym rokiem coraz większa liczba ludzi poteguje
która naprawdę coś przeczuwa,coś rozumie,cos chce wiedziec,a nie tylko wierzyc
bo wiara to poddanie sie
a wiedza to poszukiwanie,nie poddanie się dogmatom,autorytetom,to szukanie odpowiedzi w sobie,ksiązkach,snach,przemysleniach i przebłyskach
wiedza to zapytanie siebie samego
"Dlaczego się tu i teraz urodziłem"?

i szukanie odpowiedzi


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 17:02 

Dołączył(a): 1 maja 2013, o 17:04
Posty: 5
Podziękowań: 0
Bartemaus napisał(a):
O to i Ja trochę pozycji bym wybrał, idąc po kolei na stronie internetowej Illuminatio wybrał bym:
Astrologia dla początkujących, dlaczego akurat ta książka? Otóż dlatego że interesuje się trochę horoskopami, robiłem już horoskop z kart tarota ale chciałbym też umieć odczytywać horoskop z dat, inaczej horoskopy astrologiczne. Nie jest to łatwe zadanie ale myślę że dzięki tej pozycji nauczył bym się bardzo ciekawych i nowych rzeczy które mi się przydadzą w kolejnym tworzeniu horoskopów.

Sztuka kreacji marzeń bardzo ciekawa książka, dzięki niej mógłbym sobie uświadomić jakie mam marzenia i dzięki niej starałbym się je osiągnąć, a w niej na pewno są wskazówki jak tego dokonać.

Świadome śnienie dla początkujących pozycja brzmi zachęcająco, trochę się uczyłem już o świadomym śnieniu albo w skrócie o LD ( Lucid dream ). Sam próbowałem już niejednokrotnie wejść w stan świadomego śnienia ale niestety nie udawało mi się, zapewne w tej książce jest poradnik jak tego dokonać.

Osobiste symbole sukcesu. Praktyczna magia sigili sprawa tutaj jest jasna, słyszałem bardzo dużo o sigilach, nawet kiedyś jednego zrobiłem ale nie ma to jak dobra książka która pomoże w ich zrozumieniu, a dokładnie zrozumieniu tego co to są tak naprawdę sigile i do jakiego celu służą.

Magia seksualna – wstęp do Prawa Przyciągania – Skye Alexander przyznam, brzmi bardzo ciekawie, a jako że ostatnio mam problemy z że tak powiem osiągnięciem celów być może ta propozycja by mi pomogła rozwiązać niektóre problemy.

Geomancja dla początkujących – Richard Webster sam opis na stronie głównej zachęca, jako że wróżę z kart tarota, ostatnio dostałem książkę "podstawy numerologii" i chciałbym też mieć książkę o astrologii, geomancja by mi pozwoliła rozszerzyć swoje usługi o dodatkową jakże niezwykłą metodę wróżenia.

Na razie to tyle :)
Oczywiście jest jeszcze kilka pozycji które bym wybrał.




ja tylko w temacie
odkąd się zainteresowałam szeroko pojętymi wrotami świadomości
to
stwierdziłam i zazdrościłam ludziom,którzy pisali książki na rózne tematy
astrologii ,umieli nagle wróżyć,pisali o lepszym świecie, i demaskowali NWO
siedziałam sobie i myslałam,kurde gdzie ja stałam w kolejce ,że ja nie mam żadnego talentu?
dalej nie mam
nie jestem mistrzynią numerologii,tarota czy astrologi
ja myślę i wierzę w to,że takie osoby dostają przekazy od swoich przewodników
bo jak zwykły człowiek może sam z siebie wymyslić w naszym świecie prąd bez prądu?(Tesla)
i jak ma chodzenie do wróżek z tym,że mamy wolną wolę i głos wewnętrzny ?

ale najwazniejsze OCZEKIWANIE jest takie
gdzie objawi się mój geniusz:|
bardzo serdecznie was pozdrawiam;)

i dalej robie swoje
czyli staram sie przestrzegac:P
10 przykazań;P


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 17:16 

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 13:53
Posty: 5
Podziękowań: 3
Cytuj:
W magii nie ma granic wiekowych a tych dwóch doskonale wie co robi.


Polemizowałabym. Magia nie jest dla dzieci. Oczywiście MAGIA, a nie te wszystkie potęgi podświadomości i inne sprawy. :)

Cytuj:
Na początku był Jezus


Nie. Tysiąclecia przed Jezusem było mnóstwo wielkich cywilizacji, po których pozostała przepiękna kultura i pouczająca filozofia. I wiele, wiele więcej.


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 17:22 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013, o 22:33
Posty: 204
Podziękowań: 84
Trinity napisał(a):
Cytuj:
W magii nie ma granic wiekowych a tych dwóch doskonale wie co robi.

Magia nie jest dla dzieci.

Ja bym powiedział, że magia nie jest dla osób nieodpowiedzialnych, nieprzygotowanych na ponoszenie konsekwencji swoich czynów. Różnicować należy dorosłość i dojrzałość, choć jak przeglądam to, co się dzieje na ezoforum, bycie zbiorowym, czy nie daj boru magiaz, to rozumiem Twoje obawy.

Trinity napisał(a):
Nie. Tysiąclecia przed Jezusem było mnóstwo wielkich cywilizacji, po których pozostała przepiękna kultura i pouczająca filozofia. I wiele, wiele więcej.

A za to plus :D


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Re:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 17:25 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sty 2013, o 16:36
Posty: 266
Podziękowań: 106
Cohen napisał(a):
Trinity napisał(a):
Cytuj:
W magii nie ma granic wiekowych a tych dwóch doskonale wie co robi.

Magia nie jest dla dzieci.

Ja bym powiedział, że magia nie jest dla osób nieodpowiedzialnych, nieprzygotowanych na ponoszenie konsekwencji swoich czynów. Różnicować należy dorosłość i dojrzałość, choć jak przeglądam to, co się dzieje na ezoforum, bycie zbiorowym, czy nie daj boru magiaz, to rozumiem Twoje obawy.

Ja bym powiedział, że jeśli ktoś kogoś nie zna to niech się nie wypowiada. Ot co.

_________________
Prognozowanie z liczb: http://www.wrotarozwoju.pl/prognozowanie-liczb-t1264.html
Natomiast tutaj odpowiadam na pytania dotyczące numerologii: http://www.wrotarozwoju.pl/zapytaj-neuronka-t1673.html


 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2013, o 18:02 

Dołączył(a): 9 maja 2013, o 13:53
Posty: 5
Podziękowań: 3
Cohen, masz rację. Chodzi o dojrzałość. :) Po prostu pod tym względem trudniej zaufać młodszym, niż pełnoletnim. A bardziej - pełnoletni odpowiada już sam za siebie, więc niech robi co chce. Dzieci bardziej szkoda. Czasem lepiej poczekać, niż dopuścić do czegoś zbyt wcześnie.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 maja 2013, o 22:15 

Dołączył(a): 12 maja 2013, o 22:01
Posty: 2
Podziękowań: 0
Timothy Leary - Modlitwy Psychodeliczne

Jak tylko zobaczyłam okładkę tej książki, pomyślałam, że chcę ją przeczytać, a jak na dole zobaczyłam znaczek "Illuminatio", przypomniało mi się, że ostatnio na Facebooku otrzymałam informację o recenzowaniu książek.

Interesuję się tematyką psychodeliczną od jakichś dwóch lat, wiem też jak wiele wniósł do tego tematu Tim Leary, jego książka "Polityka Ekstazy" zrobiła na mnie dobre wrażenie i w sumie była jedną z tych, które wprowadziły mnie w tą tematykę. Czytałam i oglądałam sporo na temat kultury psychodelicznej, hipisów, psychodelików, no i bardzo lubię słuchać muzyki psychodelicznej (choć to akurat ma mało chyba wspólnego z tą książką).

Połączenie psychodeliki z modlitwami jest dla mnie tym bardziej ciekawe, bo interesuję się też sporo duchowością, a także połączeniem jednego z drugim. Dlatego myślę, że w zamian za udostępnienie mi książki, w ciągu dwóch tygodni mogła bym napisać "kilka" wartościowych i obiektywnych (to, że interesuję się tematem, nie znaczy, że wszystko przyjmuję jako wartościowe i słuszne) słów na jej temat, a także polecić ją znajomym, którzy również interesują się taką tematyką.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 maja 2013, o 15:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2012, o 23:31
Posty: 2339
Podziękowań: 1255
Rachela napisał(a):
Dlatego myślę, że w zamian za udostępnienie mi książki, w ciągu dwóch tygodni mogła bym napisać "kilka" wartościowych i obiektywnych (to, że interesuję się tematem, nie znaczy, że wszystko przyjmuję jako wartościowe i słuszne) słów na jej temat, a także polecić ją znajomym, którzy również interesują się taką tematyką.


Fajnie, że napisałaś swoją propozycję, ale to wcale nie znaczy, że właśnie ta książka się ukaże i będzie dostępna do recenzji, wszystko zależy od wydawnictwa Illuminatio.
W tym temacie podajemy tytuły książek, a jeżeli wydawnictwo Illuminatio przychyli się do tych propozycji i wstawi na forum którąś z książek, to wtedy należy uzasadnić, dlaczego to właśnie do ciebie ma trafić dana książka. Wybór recenzenta również należy do Illuminatio.


 Zobacz profil  
 
Odpowiedz w temacie


Przyjaciele: dobrysennik.pl
Centrum pobierania

Witaj na Naszym forum o tematyce - rozwój osobisty i duchowy. Porozmawiasz tutaj z użytkownikami na tematy niezwykłe. Warto również sprawdzić aktualny horoskop na cały rok 2013 razem z przesłaniem anielskim dla każdego znaku zodiaku! Oprócz tego nasi użytkownicy pomogą zinterpretować twój sen oraz zagłębią Cię w tematykę rozwoju osobistego, spraw związanych z duchowością, jak i również ezoteryką. Sprawdzisz także znaczenie snu w naszym własnym senniku online, w którym podyskutujesz z użytkownikami.
Regulamin, polityka prywatności i kontakt
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group | phpBB SEO | Spolszczenie: phpbb3.pl
Copyright © 2012 by WrotaRozwoju.PL